Despre Roxana Ilea

 

Ma numesc Roxana Ilea si sunt Trainer Acreditat şi Terapeut.

Niciunul dintre noi nu are nevoie de instrucţiuni pentru a recunoaşte ce ne spune inima. Avem însă nevoie de ghidare pentru a avea curajul de a urma aceste imbolduri.

A fost odată în viaţa mea când trăiam după modele emoţionale şi comportamentale provenite din educaţia mea (copilărie, societate, media). Eram perfecţionistă, invidioasă, manipulatoare, agresivă, seducătoare în relaţiile cu bărbaţii. De ce? Pentru că îmi era frică de oameni, de viaţă, de eşec, de respingere. În urma educaţiei provenite din copilărie, unii devin pasivi, se închid în ei şi ţin totul înăuntru. Alţii, se înarmează, stau mereu în poziţie de luptă şi atacă primii ca să nu fie atacaţi prin surprindere.

Ca si terapeut ii invat pe ceilalti cum sa-si cunoasca si gestioneze propriile emotii si abilitati, cum sa-i cunoasca pe ceilalti si cum sa gestioneze relatiile cu acestia si cum sa se automotiveze si sa obtina satisfactia propriei vieti. Ii ajut sa inteleaga legile spirituale care guverneaza lumea materiala si cum sa se foloseasca de acestea pentru a-si crea viata pe care si-o doresc.

Daniel Goleman este cel care a schimbat pentru totdeauna coordonatele conceptului de "reuşita in viaţa". El a dezvaluit omenirii ca maniera in care relaţionam cu noi inşine şi cu ceilalţi, pe care a numit-o inteligenţa emoţionala, garanteaza intr-o mai mare masura reuşita in viaţa decat acumularea de titluri şi diplome.

Cineva m-a întrebat odată cum este influenţat procesul de vindecare atunci când suntem ghidati de un terapeut? Să spunem că esti într-o barcă spartă care se umple rapid cu apă. Poţi goli această barcă cu o linguriţă, sau cu o pompă. Cu linguriţa consumi mai multa energie şi durează mai mult. Cu ajutor, durează mai puţin. Dar, cel mai important, ajutat fiind, poţi înţelege unde este spărtura, de ce s-a spart barca şi de ce tu nu ţi-ai dat seama de asta decât când a fost prea tarziu. Aşa cum se spune  - „ce vezi se poate vindeca, ce nu vezi, rămâne aşa”

Eu îţi pun la dispoziţie experienţa mea de viaţă,  metodele şi tehnicile prin care mi-am educat eu mintea să mă servească, nu să mă autosaboteze, tehnici şi practici spirituale, informaţii şi recomandări de cărţi, toate adaptate şi personalizate după nevoile şi dorinţele tale. De asemenea, studiul continuu în domeniul inteligenţei emoţionale, a neuroştiinţelor, a tehnicilor raţional emoţional emotive şi comportamentale (REBT pentru specialişti) mă ajută să fiu la curent cu ultimele cercetări şi descoperiri în domeniu.

Oricum, în orice proces de vindecare - trupească, emoţională sau sufletească - este o parte din drum pe care îl parcurgi singur. Dar, una este să parcurgi acea parte când eşti antrenat din toate punctele de vedere şi cunoşti ceva despre drum, alta este să te aventurezi în sandale, fără merinde, fără hartă şi fără busolă. Pe parcursul acestui proces eşti ghidat, înţeles, onorat şi iubit. 

Pentru trainer gasesti informatii aici.

 

 

"Important nu este sa spui: Iata ce au facut din mine, ci: 
Iata ce am facut eu din ceea ce au facut din mine"